VCS Observation klaar voor verdere groei

VCS Observation is al bijna 25 jaar actief in het aanbieden van totaaloplossingen voor de beveiliging van openbare ruimten en plaatsen waar veel mensen samenkomen. Met behulp van Claassen, Moolenbeek & Partners heeft VCS Observation een lening aangetrokken bij het MKB Impulsfonds om de sterke groei van de activiteiten mogelijk te maken.

VCS is begonnen als een system integrator van camerasystemen en meldkamers, wat is uitgegroeid tot het gebruik van camera’s als invoermedium voor een veelheid aan andere toepassingen. Voorbeelden zijn actuele onderwerpen als Smart City, publieke veiligheid, crowd management en burgerparticipatie. Met dank aan het MKB Impulsfonds kan nu de volgende stap worden gemaakt: het maken van voorspellende analyses op basis van hun hoogwaardige dienstverlening en equipment in combinatie met zorgvuldig uitgevoerde data analyse. Hiermee zal tijdige en heel gerichte informatie ontstaan over publieke veiligheid, zullen mensen en middelen efficiënter kunnen worden ingezet en kunnen voorspellingen worden gedaan van (onveilige) situaties.

Lees hier het persbericht.

XITE ontvangt financiering voor internationale groei

XITE, de leidende internationale interactieve muziek TV aanbieder, heeft groeifinanciering aangetrokken om haar internationale expansie te versnellen. De groeifinanciering is verstrekt door MKB Impulsfonds en gestructureerd door Neos Business Finance.

XITE is een innovatief en succesvol Nederlands TV bedrijf met operaties in Europa en de Verenigde Staten. Ondernemer Derk Nijssen heeft het bedrijf opgericht in 2006. Ondertussen bereikt XITE met haar complete portfolio circa 15 miljoen huishoudens via grote operators als Ziggo, KPN, Telenet (België) en Unity Media (Duitsland). Daarmee is XITE uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende spelers in de muziek video wereld. Eveneens heeft XITE een leidende positie ingenomen in het bereiken van de Millennial generatie.

Lees hier het volledige persbericht.

 

 

Gestapeld financieren voor ondernemers makkelijker en sneller

ABN AMRO en NEOS Business Finance sluiten samenwerkingsovereenkomst

Vanaf vandaag kunnen ondernemers makkelijker en sneller de juiste combinaties van gestapelde financieringsvormen vinden. ABN AMRO is hiervoor een samenwerking aangegaan met NEOS Business Finance. NEOS is een alternatieve aanbieder van MKB (groei-)financiering gefund door professionele beleggers. Via deze samenwerking kan ABN AMRO als eerste bank in Nederland ondernemers direct in contact brengen met een andere financieringspartij wanneer gestapeld financieren mogelijkheden biedt. Hierdoor hoeft een ondernemer niet zelf op zoek te gaan naar een derde partij. In aanmerking komen ondernemers met een kredietvraag vanaf EUR 1 miljoen.

Lees hier het volledige persbericht.

Bron: ABN AMRO

BarberBooking gaat als een speer

Da Vinci International, de holding achter BarberBooking, is in februari 2015 een lening aangegaan bij het MKB Impulsfonds. BarberBooking is een zeer succesvolle startup in het Nederlandse MKB, en geeft daarmee een goed voorbeeld van de toegevoegde waarde van het MKB Impulsfonds.

Sprout wijdde een mooi artikel aan de BarberBooking en haar oprichters:

Hoe kunnen we een platform maken waar iedereen baat bij heeft, vroegen de drie zussen Lidwien (29), Carlijn (25) en Marre (25) Heersink zich af. Via hun BarberBooking werden in de anderhalf jaar sinds de start al een half miljoen kappersafspraken gemaakt.

BarberBooking noemt zichzelf een ‘disruptor in de eigen branche’. Op dit moment zijn 578 kapsalons online boekbaar, een aantal dat volgens het bedrijf met 30 à 50 stuk per maand groeit. De half miljoen boekingen tot nu toe waren goed voor 16 miljoen euro aan gerealiseerde omzet bij de aangesloten kappers.

Lees hier het hele artikel.

Bron: Sprout.nl

 

IMK werkt samen met NEOS in kader van MKB Impulsfonds

NEOS Business Finance vertolkt voor het MKB Impulsfonds de rol van kredietbeoordelaar en portefeuillemanager. Het in Rotterdam gevestigde NEOS is al langer actief in de Nederlandse markt als financieringsplatform. NEOS brengt (institutionele) beleggers die willen investeren in leningen voor het MKB en ondernemingen met een financieringsbehoefte bij elkaar. Voor de vraagkant maakt men gebruik van een business partnernetwerk, bestaande uit onder andere bedrijfsadviseurs en accountants. IMK maakt sinds deze zomer ook deel uit van dat netwerk.

Het investeren van pensioengelden is een maatschappelijk gevoelig onderwerp. Om die reden mikt het MKB Impulsfonds op interessante investeringen met een zo hoog mogelijke kans op een positief rendement en een zo laag mogelijk risico voor haar deelnemers.

Lees hier het hele artikel.

Bron: Good Company

MKB Impulsfonds financiert groeiambitie Flinders B.V.

De financiering voor de groeiambitie van Flinders is rond. Met deze financiering kan de online retailer van design woonproducten Duitsland bedienen evenals haar online platform uitbreiden. De financiering geeft Flinders de mogelijkheid om op een gestructureerde manier de Duitse markt te betreden. Met name voor het uitbreiden van de voorraadpositie en het opzetten van een Duitstalige klantenservice zal een beroep worden gedaan op de beschikbaar gestelde gelden.

Lees hier het volledige persbericht flinderslogo

Bron: Flinders

Kredietverlening banken aan het MKB lager, ondanks toenemende vraag naar krediet

In de eerste twee kwartalen van 2015 is de kredietverlening van grootbanken aan het MKB verder afgenomen met € 2,1 miljard. De afname bij transacties tussen € 250.000 en € 1 miljoen, waar het MKB Impulsfonds zich op richt, is ruim een half miljard euro. Tegenover deze daling is, in het derde kwartaal, de vraag van het MKB naar kredietverlening toegenomen.

Lees hier het volledige persbericht

Bron: DNB

CMNTY wint FD Gazellen awards 2015

CMNTY (uitgesproken als ‘community’) is in 2007 opgericht als faciliteringsplatform voor de co- creatie en  (her) ontwikkeling van producten en diensten. Nu, zeven jaar later, zijn ze de winnaar van een FD Gazellen awards 2015. Met deze prestigieuze prijs wordt CMNTY erkend als een van de snelst groeiende Nederlandse ondernemers.

Lees meer op de CMNTY website

Meer over FD Gazellen 2015Logo CMNTY

Milestone Cards een van de meest innovatieve bedrijven van Nederland

Milestone Cards is de afgelopen drie jaar enorm gegroeid en is inmiddels actief in 37 landen. Toen Gemma Broekhuis vier jaar geleden moeder werd, bedacht ze dit gouden idee om met kaarten alle belangrijke momenten van je newborn vast te leggen. Met dit idee heeft Milestone Cards de Sprout Challenger50 in 2015 gehaald, een lijst met de meest innovatieve bedrijven van Nederland.

Bekijk hier de Challenger50 van 2015

TPEX International trekt financiering aan om verdere internationale groei te realiseren

TPEX International (“TPEX”), aanbieder van Unified Communication en telepresence-diensten, heeft een lening van het MKB Impulsfonds verworven om haar internationale groei te versnellen.

De lening zorgt ervoor dat TPEX haar werkkapitaalpositie kan verbeteren en extra apparatuur kan aanschaffen om haar dienstverlening te verbreden om de gewenste groei te realiseren. Dat benadrukt ook TPEX CEO, Robert Rosier: “Deze lening stelt ons in staat om te accelereren in onze markt en om onze doelstellingen wereldwijd te bereiken.”

Lees het volledige persbericht (EN).

Bron: TPEX International

Pagina 1 van 3123